Koululaiskuljetuksiin muutoksia vuoden alussa

Liperi uudistaa koulukuljetuksia uuden sopimuskauden alkaessa tammikuussa 2019.
Uudelle sopimuskaudelle hankitaan kaksi autoa enemmän nykyiseen verrattuna. Tällä päätöksellä voidaan lyhentää matka-aikoja ja vähentää oppilaspaikkoja autoa kohden.Koulukuljetuksiin oikeutetut oppilaat ohjataan kunnan suoraan hankkimiin autoihin tai seudullisen joukkoliikenteen Liperin koululaisvuoroille 121–126. Näissä oppilaille riittää turvavyöllisiä paikkoja. Samalla linjalle 102 ei ohjata oppilaita enää laisinkaan ja koululaisvuoroista 129 lakkaa kokonaan.
Vaiviosta ja Ahonkylästä poistuu joitain liittymäkuljetuksia.
Perheitä tiedotetaan reitityksistä ja aikatauluista ennen joulua Wilmassa.
Vuoden alussa jokaiseen taajamaan tulee yksi auto päivähinnalla, kun ennen koulupäivän aikaiset ajot maksettiin erikseen. Koulupäivien sisäisiä ajoja on entistä enemmän, sillä uimahallikäyntejä on uudessa opetussuunnitelmassa lisätty.
Kilpailutuksen perusteella kunta ostaa ajoja 11 auton verran SavoKarjalan Linja Oy:ltä, yhden auton verran Taksiautoilu ja matkailu Raimo Lappalaiselta, yhden auton verran Taxi Sami Hänniseltä ja yhden auton verran Viitax Ky:ltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *