Äänestätkö seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi eilen, ja jatkuu lauantaihin asti. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 18. marraskuuta.

Kotiseutu-uutisten toimittajat kipaisivat Rääkkylän ja Liperin raiteille kysäisemään, millaisia aatoksia vaalit herättävät.

Kalevi Harinen, Rääkkylän kirkonkylä

– Useimmiten äänestän vaalien tullen. Ehdokkaan valinta on yleensä helppoa, se vähän riippuu tilanteesta. Seurakuntavaaleissa en nyt äänestä.

Susanna Asikainen, Pötsönlahti

– Äänestän silloin tällöin. Ehdokkaan valinta on melko helppoa, sopiva henkilö on useimmiten löytynyt. Käytän äänioikeuteni nyt seurakuntavaaleissa.

Jouko Ratilainen, Ylämylly

– Äänestän seurakuntavaaleissa, samoin kuin kaikissa muissakin vaaleissa. Jos ei äänestä, silloin ei ole puheoikeuttakaan. Seurakuntavaaleissa saavat äänestää 16-vuotta täyttäneet, ja aionkin viedä myös lapseni vaaliuurnalle. Nuoria tarvitaan äänestämään ja ehdokkaiksi, sillä nuorissa on tulevaisuus.

Mika Leppänen, Ylämylly

– Olen kyllä tietoinen siitä, että seurakuntavaalit ovat tulossa. Äänestämistä en kuitenkaan ole miettinyt. Tavallisesti äänestän eduskunta- ja presidentinvaaleissa, kuntavaaleissa en niinkään. Tavallisesti äänestän ennakkoon, sillä se on helpompaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *