Yritystalo on elinkaarensa päässä

Ylämyllyn Yritystalon kuntotutkimuksissa on selvinnyt, että kiinteistö on teknisen käyttöikänsä päässä eikä sitä kannata remontoida. Yritystalon omistava Lipertek on päättänyt, että kiinteistön toiminnot ajetaan alas ensi kesään mennessä.

Lipertekin tavoitteena on löytää kaikille parillekymmenelle vuokralaiselle uudet toimitilat talven aikana. Työskentelyolosuhteita turvataan siihen saakka säätämällä tilat ilmanvaihdon avulla ylipaineisiksi.

Sisäilman ja rakenteiden kunnon selvitystä aloitettiin tekemään osana kunnan tilaohjelmaa, mutta taustalla olivat myös loppukesällä ilmenneet oireilut. Joensuun seudun maaseututoimiston kaikki työntekijät eivät ole pystyneet jatkamaan Ylämyllyllä työskentelyä.

Sisäilmatalo Kärki Oy:n tekemissä kuntotutkimuksissa selvisi, että perustuksissa, ulkoseinissä, yläpohjassa ja alapohjassa on korjauksia vaativia kosteusvaurioita. Ne ovat olleet rakenteissa jo vuosikymmeniä ja aiheuttaneet perustuksiin ja ulkoseiniin mikrobivaurioita.

Tilat etsinnässä

Yritystalolta löytyy yritysten lisäksi muun muassa kirjasto, kahvila, kokoustilat ja seutuopiston opetusluokkia.

Jo aiemmin selvityksissä on todettu, että kirjaston näkökulmasta entisen K-marketin tiloista olisi muokattavissa helposti uudet tilat entistä keskeisemmälle paikalle.

Lisäksi suunnitelmissa oli, että nuorisotila muuttaisi Postin lajittelukeskukselta vapautuneisiin Yritystalon tiloihin. Nuorisotilojen on siirryttävä monitoimitalon muuttuessa kokonaan päiväkodiksi. Muutaman vuoden päästä nuorisotilojen on ajateltu sijoittuvan uudelle yläasteelle.

– Seutuopiston tiloissa oireilua ei ole ollut, joten sen on tarkoitus jatkaa kevääseen saakka Yritystalolla, vapaa-aikasihteeri Raimo Piiroinen toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *