Kiteellä kirkkoneuvosto äänesti ei seurakuntayhtymälle

Rääkkyläläiset Kiteen kirkkoneuvoston jäsenet Raija Venäläinen ja Hannu Ilonen kannattavat 13 seurakunnan yhtymän perustamista ja siten Joensuun seudun seurakuntayhtymän perussäännön hyväksymistä. Kaksikko kuului kuitenkin vähemmistöön Kiteen kirkkoneuvoston kokouksessa tällä viikolla.

Kirkkoneuvosto päätti äänin 7–4 esittää marraskuun 27. päivänä kokoontuvalle Kiteen seurakunnan valtuustolle perussäännön hylkäämistä. Kirkkoherra ja kirkkoneuvoston puheenjohtaja Ilmo Kurkola äänesti hylkäämisen puolesta, vaikkakin hän toi kirkkoneuvostoon avoimen pohjaesityksen asiasta.

Siun seurakunta -hankkeeseen liittyvä pääneuvottelija Sami Lahtiluoma esittää 13 seurakunnan yhtymää, joka aloittaisi toimintansa vuoden 2020 alussa.

Liperissä kirkkoneuvosto linjaa asiaa ja tekee esityksensä kirkkovaltuustolle 31. lokakuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *