Rehtori etsintään

Liperin kunnanhallitus myönsi täyttöluvan Liperin yhtenäisen peruskoulun rehtorin virkaan 1.1.2019 alkaen. Hyvinvointilautakunta valitsi viime viikolla virkaan määräaikaisesti 1.1.2019–31.7.2019 tälläkin hetkellä määräaikaisena rehtorin virkaa hoitavan Virpi Erosen.

Vakinaisesti virka on tarkoitus täyttää viimeistään ensi syksystä alkaen, joten paikka laitetaan nyt julkiseen hakuun.

Ylämyllyn yläkoulun valmistuttua edellä mainittuun virkaan valittu siirtyisi Ylämyllylle yläkoulun rehtoriksi. Hallitus sinetöi virkanimikkeen muuttamisen 1.8.2021 alkaen Liperin kunnan yläkoulun rehtorin viraksi ja samalla myönsi uudelle viralle täyttöluvan.

Viime viikolla Kotiseutu-uutisissa kerrottiin virkamiehiltä saadun tiedon pohjalta, että pelkän yläkoulun rehtorin pätevyysvaatimus olisi vaativampi kuin yhtenäisen peruskoulun. Opetushallituksen ohjeistuksen mukaan peruskoulua käsitellään yhtenä kokonaisuutena, minkä vuoksi luokanopettajakin voidaan valita yläasteen rehtoriksi.

Kunnanhallitus laittoi maankäyttöpäällikön viran uudelleen hakuun. Haussa painotetaan kunnan kaavoitustehtävien hoidon edellyttämää pätevyyttä.

Paikka oli avoimena syys-lokakuussa, jolloin hakemuksia kuntaan saapui kaksi. Molemmilla hakijoilla oli vaadittu tutkinto, mutta ei riittävää perehtyneisyyttä alalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *