Väkiluku petraantunut

Liperin väkiluku on pienoisessa nousussa. Vuoden 2018 alkaessa leipäpitäjässä asui Tilastokeskuksen mukaan 12 150 henkilöä. Ennakkoväkiluku kertoo, että pari kuukautta sitten elokuun lopussa asukkaita oli 12 167.

Mielenkiintoista tilastossa on, että asukasluvun nousu selittyy miesten määrän lisääntymisellä. Vuoden 2018 ensimmäisen kahdeksan kuukauden aikana liperiläismiesten ja -poikien lukumäärä lisääntyi 31:llä, kun taas samalla aikajaksolla naisten lukumäärä putosi alle kuudentuhannen.

Vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana Liperissä syntyi vähemmän kuin vaipui ikiuneen, mutta muuttotilasto oli selvästi plussalla. Huhti-kesäkuussa luonnollinen väestönlisäys oli nolla, ja kunnasta pois muutti suunnilleen yhtä moni kuin kuntaan päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *