Koulujen suunnittelu alkaa

Liperin kirkonkylän koulu -hankkeen suunnittelu on käynnistynyt. Ensimmäinen kunnan ja suunnittelijoiden kokous pidettiin viime viikolla. Tulevalla viikolla suunnittelijat ja koulun henkilökunta istuvat pajapäivän nimissä saman pöydän ääreen.

Pääarkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Heimo Varis Oy. Rakennesuunnittelusta vastaa A-Insinöörit Suunnittelu Oy, LVIA-suunnittelusta Jormakka Oy ja sähkösuunnittelusta Sähköinsinööritoimisto SHS Oy.

Ennen tarjousten tekemistä yritykset ovat saaneet tilaohjelman ja pedagogiset suunnitelmat.

Kunnanjohtaja Hannele Mikkanen kertoo, että koulun suunnitelmissa huomioidaan myös tiloja käyttävä järjestökenttä sekä esimerkiksi Liikkuva koulu -ajatus.

– Lapset miettivät ideoita opettajien kanssa.

Miltä kirkonkylän koulu voisi purkamisen, remontoinnin ja rakentamisen jälkeen näyttää, saadaan tietää tammikuussa, kun luonnokset valmistuvat.

Ylämyllylle rakennettavan yläkoulun suunnittelupalaveria ei vielä ole pidetty. Pääsuunnittelijaksi on valittu Arkkitehtitoimisto Esa Piirainen Oy. Rakennesuunnittelusta vastaa KO-Rak Palvelut Oy, sähkösuunnittelusta Insinööritoimisto Kemppinen Oy, LVI-suunnittelusta Insinööritoimisto Jormakka Oy ja rakenneautomaatiosuunnittelusta Granlund Oy Joensuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *