Influenssakausi kolkuttaa

Influenssakauden alkaminen on hieman myöhässä viime vuoteen verrattuna. Kun piikille suuntaa marraskuussa, rokotuksesta ehtii saada hyödyn koko tulevalle talvelle.

Kausi-influenssarokotukset alkavat marraskuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla niin kirkonkylän, Ylämyllyn kuin Viinijärvenkin neuvoloissa.

Maksuttoman influenssarokotteen voivat hakea riskiryhmiin kuuluvat sekä rokotuksesta merkittävästi hyötyvät henkilöt. Rokotuksen voi veloituksetta saada esimerkiksi raskaana oleva nainen, taaperoikäinen lapsi, yli 65-vuotias ikäihminen, astmaatikko tai heidän lähipiirinsä. Lisäksi rokotusta suositellaan terveydenhuollon henkilöstölle sekä varusmiespalvelukseen astuville.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos muistuttaa, että terveet aikuiset toipuvat taudista yleensä 1­–2 viikon vuodelevolla, mutta vanhuksilla ja pienillä lapsilla influenssa saattaa johtaa jälkitauteihin ja sairaalahoitoon.

Tänä vuonna rokotetaan kahta A-tyypin ja kahta B-tyypin influenssaviruskantaa vastaan. THL:n mukaan rokote antaa suojaa myös sikainfluenssan jälkeläisvirusta vastaan.

Pistettävä rokote voidaan antaa jo kuuden kuukauden ikäiselle lapselle. Yleensä 2­–6-vuotiaille tarjotaan kuitenkin nenäsumuterokotetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *