Maaseututoimisto tarvitsee väistötilat

Ylämyllyn Yritystalosta ollaan tekemässä kuntoselvitystä. Tutkimusten tekeminen on osa kunnan tilaohjelmaa, jossa selvitetään kaikkien kunnan omistamien kiinteistöjen tila lokakuun loppuun mennessä.Yritystalon omistaa kunnan yhtiö Lipertek, joka on päätynyt tekemään kiinteistössä rakenneavauksia. Niiden taustalla on Liperin hallinnoiman Joensuun seudun maaseututoimiston sisäilmaongelmat, joiden vuoksi työntekijät oirehtivat. Yksi heistä on joutunut siirtymään pääkonttorilta toiseen toimipisteeseen töihin.
Liperin maaseutulautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle, että se osoittaa maaseutu- ja lomitustoimistolle väistötilat mahdollisimman pian.
– Ennen muuttoa toimisto ei ole entiseen tapaan välttämättä aina auki. Kannattaa sopia tapaamisesta ennen tuloa, maaseutujohtaja Pertti Iivanainen huomauttaa.
Yhtenä vaihtoehtona maaseututoimistolle on esitetty Viinijärven linja-autoaseman tiloja, jotka vapautuvat talvella Siun sotelta. Iivanaisen mielestä ne ovat kuitenkin hieman syrjässä koko maaseutupalvelujen isoa aluetta ajatellen.
Ylämyllyn Yritystalossa on muun muassa yritysten toimistotiloja, kirjasto, kahvila ja seutuopiston opetusluokkia. Lisäksi suunnitelmissa on, että nuorisotila muuttaisi Postin lajittelukeskukselta vapautuneisiin tiloihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *