Gallup: Mistä on syksy tehty?

Mitkä puuhat kuuluvat syksyyn? Kotiseutu-uutisten toimittajakaksikko jalkautui Liperin kirkonkylälle tiedustelemaan asiaa.

Leena Mattinen, Liperin kirkonkylä

– Syksyyn kuuluu pihan raivaus: lehtien haravointi, nurmen leikkaus ja joutavien oksien poistaminen puista ja pensaista. Talvivalot olen jo virittänyt paikoilleen takapihalle, mutta vielä en ole niitä sytyttänyt. Loka-marraskuussa on vasta niiden aika – ne luovat tunnelmaa ja valaisevat tietä, kun tulen vuorotyöstä kotiin. Kynttilöitäkin poltan mielelläni olohuoneessa ja takkahuoneessa.

Kauko Paljakka, Tampere

– Syksyllä pitää laittaa mökki talviteloille, vaikka se talviasuttava onkin. Pihakalusteet on nostettava suojaan ja vene telakalle. Olen syntynyt marraskuussa ja ehkä siksi syksy on mielestäni vuoden hienointa aikaa. Harrastan valokuvausta – sumuisina aamuina ja sateen jälkeen saa tunnelmallisia kuvia.

Pentti Keskisalo, Joensuu

– Liikun paljon metsässä syksyisin. Poimin marjoja ja sieniä, erityisesti suppilovahveroita ja kantarelleja. Syksyyn kuuluvat myös pihahommat, kuten haravointi. Ruska-aika on kaunis, ja otankin tähän aikaan vuodesta paljon valokuvia.

Sari Tähtitaivas, Liperin kirkonkylä

– Pihahommat kuuluvat syksyyn: on haravoitava ja nostettava kesäkauden tavarat varastoon. Tähän aikaan vuodesta poltan mielelläni kynttilöitä, ja ulkovalotkin olen jo laittanut. Sienimetsään en enää lähde, sillä on jo liian kylmä.

Jaa:Share on Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *