Gallup: Mistä on syksy tehty?

Mitkä puuhat kuuluvat syksyyn? Kotiseutu-uutisten toimittajakaksikko jalkautui Liperin kirkonkylälle tiedustelemaan asiaa.

Leena Mattinen, Liperin kirkonkylä

– Syksyyn kuuluu pihan raivaus: lehtien haravointi, nurmen leikkaus ja joutavien oksien poistaminen puista ja pensaista. Talvivalot olen jo virittänyt paikoilleen takapihalle, mutta vielä en ole niitä sytyttänyt. Loka-marraskuussa on vasta niiden aika – ne luovat tunnelmaa ja valaisevat tietä, kun tulen vuorotyöstä kotiin. Kynttilöitäkin poltan mielelläni olohuoneessa ja takkahuoneessa.

Kauko Paljakka, Tampere

– Syksyllä pitää laittaa mökki talviteloille, vaikka se talviasuttava onkin. Pihakalusteet on nostettava suojaan ja vene telakalle. Olen syntynyt marraskuussa ja ehkä siksi syksy on mielestäni vuoden hienointa aikaa. Harrastan valokuvausta – sumuisina aamuina ja sateen jälkeen saa tunnelmallisia kuvia.

Pentti Keskisalo, Joensuu

– Liikun paljon metsässä syksyisin. Poimin marjoja ja sieniä, erityisesti suppilovahveroita ja kantarelleja. Syksyyn kuuluvat myös pihahommat, kuten haravointi. Ruska-aika on kaunis, ja otankin tähän aikaan vuodesta paljon valokuvia.

Sari Tähtitaivas, Liperin kirkonkylä

– Pihahommat kuuluvat syksyyn: on haravoitava ja nostettava kesäkauden tavarat varastoon. Tähän aikaan vuodesta poltan mielelläni kynttilöitä, ja ulkovalotkin olen jo laittanut. Sienimetsään en enää lähde, sillä on jo liian kylmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *