Pneumokokkirokotus yhä useammalle

Siun sote tarjoaa syksyllä ilmaisen pneumokokkirokotteen kaikille 65–74-vuotiaille sekä riskiryhmiin kuuluville yli 18-vuotiaille henkilöille.Maksuttoman pneumokokkirokotteeseen ovat oikeutettuja kroonisia sydän- ja verisuonisairauksia, keuhkosairauksia, diabetestä, reumaa, munuaissairauksia tai syöpää sairastavat.
Itselleen sopivan pneumokokkirokotepäivän voi valita mistä tahansa kunnasta. Yleisinä rokotuspäivinä ei tarvitse varata aikaa.
Liperin pääterveysasemalla pneumokokkia vastaan saa rokotuksen 2. ja 4. lokakuuta. Rääkkylässä rokotuspäivät ovat 3., 11. ja 18. lokakuuta.
Uusintarokotetta pneumokokille ei tarvitse, sillä rokote antaa elinikäisen suojan. Pikkulapsilla pneumokokki kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan.
Pneumokokkibakteeri leviää pisaratartuntana. Sen aiheuttamia vakavia tauteja ovat keuhkokuume, aivokalvontulehdus ja verenmyrkytys.
Kuntayhtymässä rokottamisen lisääminen nähdään myös investointina.
– Rokottamalla kohonneessa riskissä olevia, voidaan vähentää laitoshoitoon ja kotihoitoon joutumista, Siun soten infektiolääkäri Jukka Heikkinen toteaa tiedotteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *