Leipäpäivä ensi viikolla

Ensi viikolla vietettävään Leipäpäivä-tapahtumaan ehtii vielä ilmoittautua myyjäksi. Näytteilleasettajia tiedossa on jo noin 75.

– Ihan muutamia myyjiä vielä mahtuu sisälle. Ja ulkona toki on tilaa myös, Leipäpäivä ry:n puheenjohtaja Pirkko Hyvärinen kertoo.

Tänä vuonna tapahtumassa on huomioitu lapsiperheet, sillä sadonkorjuujuhlan teemana on Iloa leivästä pienille ja isoille. Lasten ohjelma painottuu pieneen saliin sekä ulos.

– Pienessä salissa esiintyy vuoden uusi lastenlaulu -sävellyskilpailun voittaja Ville Karttunen. Lisäksi salissa kunnan pisteellä on noin 70 keppihevosta odottamassa kokeilijaansa.

– Musiikkiluokassa kävijät äänestävät lasten leipäkisan voittajan. Etsimme nuoria ideoita leivän muodolle.

Leipä tapahtumasta tuskin tänäkään vuonna loppuu, sillä myyjiksi on tulossa niin kotileipureita kuin leipomoitakin. Lisäksi tarjolla on makeita herkkuja, savonlinnalaisia lörtsyjä ja aasialaisia kevätrullia sekä tietysti karjalanpiirakoita a’la martat. Lounaaksi voi nauttia kalaa tai ruispuuroa.

Ulkona kaikenikäiset voivat tutustua paloautoon, palloilla tai kohdata nelijalkaisia vieraita, joten poutakeli olisi järjestäjän toivelistalla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *