Talousarviosaatteissa toivottiin tarkkaa taloudenpitoa

Liperin kunnanvaltuustossa käytiin kokouksen aluksi läpi ryhmien ajatuksia ensi vuoden talousarviota ajatellen. Päällimmäinen ajatus oli, että tiukkaa taloudenpitoa on jatkettava, mutta samalla palveluissa on kehittämisen ja tehostamisen tarvetta.Keskustan Mira Karjalainen ja SDP:n Pekka Huikuri ottivat esille Liprakan uimahallin. Paikan avaamista kannattaa pohtia. Karjalainen muistutti, että työpaikkojen saaminen on ensiarvoisen tärkeää. Hän toivoi parannusta kyytiasioihin ja selvyyttä varhaiskasvatuksen tilanteeseen.
Tulevaisuuden tekijät -ryhmän Pertti Nylund ei kaivannut uusia avauksia, mutta toivoi toiminnan tehostamista. Nylund halusi panostuksia lapsiin ja nuoriin.
Kokoomuksen Juha Kosonen muistutti epävarmuudesta ja totesi kuntatalouden jakovaran olevan todella pieni. Taajamien infra kaipaa Kososen mukaan parempaa huolenpitoa, muuten tulee ongelmia.
Kristillisdemokraattien Maija Silvennoinen kantoi huolta nuorista ja epäili, että Siun sotelta tulee lisää maksuosuuksia kuntaan. Vihreiden Eveliina Eronen toivoi tarkkaa taloudenpitoa ja toimintojen tehostamista. Verokertymää voisi kasvattaa. Liperin puolesta -ryhmän Kauko Huohvanainen peräsi malttia ratkaisuissa.

Lisää rakennuspaikkoja

Valtuusto hyväksyi Mattisenlahti-Salokylä ja Ylämyllyn lampien -osayleiskaavat. Salokylään ja Mattisenlahteen on tulossa yli kaksisataa uutta rakennuspaikkaa nykyisten hieman yli kolmensadan lisäksi.
Ylämyllyn lampien alueella on tulossa 200 uutta rakennuspaikkaa. Kaava-alue on Jyrin ja Honkalammen länsipuolella. Rajana on Käsämän kylä ja Kuoringan ranta.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Parkkinen ja kunnanjohtaja Hannele Mikkanen painottivat, että kunnanhallituksen hyväksymässä varhaiskasvatuksen selvitystyössä paneudutaan perusteellisesti ja avoimesti lasten ja henkilöstön hyvinvointiin. Mikkasen mukaan kunnan varhaiskasvatus on kärsinyt kolhun.
Tämän syksyn toimenpiteitä ovat vanhempien keskustelutilaisuudet, henkilöstön yhteistyöpäivä, hyvinvointilautakunnan seminaari, varhaiskasvatuksen ulkoinen arviointi, kehittämistoiminta ja ulkoinen rahoitus. Henkilöstön keskuudessa on jo aiemmin tehty työpaikkaselvitys.
Valtuutetuista kristillisdemokraattien Satu Melkko ja Kauko Huohvanainen kritisoivat sitä, että hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Korhonen on mukana omalta osaltaan selvitystyössä.
Kokouksessa hyväksyttiin myös teollisuustontin myynti Viinijärvellä ja kunnan perhepäivähoitajien siirtäminen kuukausipalkkaukseen elokuun alusta lähtien. Perhepäivähoitajat ovat hyvin työllistettyjä.
Elinkeinojohtaja Mika Hyttinen kertoi, että kirkkorannan sataman ja Ylämyllyn uuden pienvenesataman tilannetta selvitetään parhaillaan ja niille ollaan laatimassa pidemmän aikavälin suunnitelma. Hirsiniemeen ei voida tehdä satamaa kovin suurille veneille olosuhteiden takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *