Hautausmaan kiviaitaa korjataan

Taipaleen ortodoksisen seurakunnan hautausmaalla Viinijärvellä korjataan kiviaitaa. Kylän päätien varrella kiviaita oli päässyt vuosien saatossa sen verran huonoon kuntoon, että seurakunta päätti laitattaa sen siistimmäksi.

– Tenniskentän kohdalta hieman kylälle päin kiviaita romahti ja sitä korjaa nyt Ohisalon Juha, rovasti Paavo Ratilainen kertoo.

Ohikulkijat ehtivät huolestua, tokko aitaa ja hautakiviä on kaadettu ilkivaltaa käyttäen.

– Talven jäljiltä kaatuneen hautakiven pystyyn nostaminen on hautapaikan haltijan vastuulla, Ratilainen muistuttaa.

Liperin kirkonkylällä Allu Karttusen pitkä projekti evankelisluterilaisten hautausmaiden kiviaitojen korjaamiseksi on jatkunut tänä kesänä niin sanotulla keskimmäisellä hautausmaalla Tutjuntien varressa.

Vastaa