Tukea poimijarekisterin kehittelyyn

Keski-Karjalan kehitysyhtiö Keti jakoi kannustusrahaa kolmelle keskikarjalaiselle yritykselle uusien liikeideoiden toteuttamiseen ja kehittämiseen.

Yhteensä 10 000 euron potista 2500 euroa lohkesi Rääkkylään luonnontuotteiden poimijarekisterin laatimiseen.

Koivuniemen yrittäjänä tunnettu rääkkyläläinen Riitta Ward ja Jaana Koponen näkevät hyödyntämättömiä mahdollisuuksia edistää hyvinvointia luonnonantimien avulla. Koivuniemi tulee toimimaan keskeisenä paikkana projektissa.

Palkintosumman avulla aiotaan testata ideoita luonnontuotteiden keräämisessä, jatkojalostuksessa ja myynnissä. Yksi keskeinen osa on poimijarekisterin laatiminen.

Pilotoinnit eli liikeidean jalostaminen kaupalliseksi tuotteeksi tai palveluksi olivat uutuutena Start me up 2018 -liikeideakilpailussa tänä keväänä. Osansa palkintopotista saivat myös kiteeläiset Tuneko Oy ja Kiteen Mato ja Multa Oy. Kiteeläisten yrittäjien liikeideoina ovat alumiinista kehitettävä kevyt ja jarrullinen peräkärry sekä lannan vastaanottopalvelu hevostalleille, jotka hyödyntävät yrityksen tuottamaa kuiviketta.

Palkitut ideat valittiin yhteistyössä Joensuun tiedepuiston asiantuntijoiden kanssa. Avustussumma maksetaan kuitteja vastaan takautuvasti, ja se on mahdollista käyttää esimerkiksi matkakuluihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *