Omakotitalossa paloi Hirvolanvaarantiellä

Viinijärven ja Käsämän välissä Hirvolanvaarantiellä sijaitsevassa omakotitalossa syttyi tulipalo sunnuntaina iltapäivällä.
Talon asukas oli polttanut uunissa roskia aamupäivällä. Iltapäivällä hän huomasi peltikaton alta tulevan savua, jolloin hän soitti hätänumeroon.

150 neliöinen ja kaksikerroksinen omakotitalo kärsi tulipalossa pahoja vaurioita. Talo on vanha ja rakennettu alun perin hirsirakennukseksi, jota on laajennettu vuosien varrella.
Päivystävän palomestarin Kai Halttusen mukaan kohde oli haasteellinen sammuttaa. Talosta pelastettiin irtaimistoa, ja henkilövahingoilta vältyttiin.
Halttunen arvioi, että kyseessä oli hormipalo, joka oli saanut alkunsa hormissa olevasta halkeamasta, josta kuumat savukaasut olivat sytyttäneet talon rakenteita tuleen.
Omakotitalossa oli suoritettu nuohous asianmukaisesti.

Hormin kunto kannattaa pitää mielessä

Halttunen muistuttaa, että omakotitalojen asukkaiden kannattaa kiinnittää huomiota hormien kuntoon, vaikka se kuuluukin nuohoojan perustehtäviin. Talon omistajan pitää huolehtia nuohoojan kutsumisesta kerran vuodessa.
– Asukas voi pyytää myös palotarkastajaa tekemään ylimääräisen palotarkastuksen, jossa keskitytään hormin kuntoon.
Asukkaalla itsellään on usein huonot mahdollisuudet huomata hormissa olevia vaurioita, mutta hän voi käydä esimerkiksi välipohjassa katsomassa, onko piipun rappauksessa halkeamia.
Lisäksi piipun hatuttaminen ja pellittäminen antaa sille lisää käyttöikää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *