Yläkouluhanke jäi pöydälle

Liperin kunnanhallitus jätti äänestäen Ylämyllyn yläkouluhankkeen tässä vaiheessa pöydälle lisäselvityksiä varten. Mira Karjalaisen esitys lisäselvityksestä voitti äänestyksessä numeroin 6–2.

Karjalainen halusi selvittää, kuinka paljon kustannuksiin vaikuttaisi, jos Liperin kirkonkylän koulun tiloihin jäisi 2-sarjainen yläkoulu ja Ylämyllylle rakennettaisiin oma yläkoulu.
Tätä esitystä kannattivat Karjalaisen lisäksi Jorma Pitkänen, Pirkko Hyvärinen, Juha Kosonen, Tero Kuittinen ja Tuula Pakarinen. Asian käsittelyn jatkamista elinympäristölautakunnan esityksen mukaisesti kannattivat Piritta Kärki ja Juhani Kummunmäki.
Yläkoulun kustannuksiksi on laskettu kalusteineen reilut 14,5 miljoonaa euroa, joka on enemmän kuin alun perin suunniteltiin syksyllä 2017. Kuntaan on tullut myös kaksi aloitetta, joissa karsittua Ylämyllyn yläkoulun liikuntasalin kokoa pyydetään kasvattamaan takaisin esillä olleeseen 900 neliöön tai ainakin 700 neliöön.
Yläkoulun suunnittelutyö oli tarkoitus käynnistää jo tämän vuoden puolella ja saada valmiiksi ensi keväänä. Urakkakilpailutusta suunniteltiin kesäksi 2019 ja rakennustöiden aloitusta ensi vuoden syksyksi. Valmista olisi vuoden 2020 loppuun mennessä.

Vastaa