Kirjastosuunnitelmiin aikalisä

Ylämyllyn kirjastosuunnitelmiin otettiin aikalisä. Kunnanhallitus käynnistää koko konsernia koskevan tilasuunnitelman tekemisen. Kirjaston siirtäminen Yritystalolta entisen K-kaupan tiloihin laitettiin jäihin.

Tilasuunnitelmassa ennakoidaan uusien ja peruskorjattavien palvelu- ja asuintilojen kustannusvaikutukset ja määritellään kohteiden tärkeysjärjestys. Tila-arviointiin otetaan mukaan palvelun tuottajien näkemykset.

Kunnanhallituksen mukaan kunnalla on useita toimitilaratkaisuja edessään. Esimerkiksi yläkouluratkaisu on kustannuksiltaan seitsemän miljoonaa alkuperäistä esitystä kalliimpi.

Valtionosuuksien kehityksestä alaspäin on tullut huolestuttavia tietoja, vaikka verotulokehitys olisi myönteisessä suunnassa. Maakuntauudistus on vielä epävarma ja Siun soten kuntakohtainen maksuosuus on kasvussa.

Vastaa