Valtuuston päätökset uusiksi

Liperin tammikuisen kunnanvaltuuston kokouksen päätökset joudutaan käsittelemään uudelleen helmikuun kokouksessa. Tammikuiseen kokoukseen oli kutsuttu erehdyksessä perussuomalaisten 4. varavaltuutettu, kun olisi pitänyt kutsua 3. varavaltuutettu. Muotovirheen vuoksi valtuuston päätökset ovat syntyneet virheellisessä järjestyksessä.

Asiasta on jätetty oikaisuvaatimus. Kunnanjohtaja esittää kuitenkin hallitukselle, että vaatimus ei aiheuta toimenpiteitä, kun asiat otetaan uudelleen käsittelyyn.
Kunnanjohtaja esittää, että kunnassa palataan hallintosäännön mukaiseen toimintatapaan eli valtuutettu ilmoittaa esteestä valtuuston puheenjohtajalle tai sihteerille. Vakiintunut käytäntö on ollut, että valtuustoryhmät ovat hoitaneet itse varajäsenen kutsumisen paikalle.

Vastaa