Päiväkotitontille esitetään varausta

Liperin elinympäristölautakunta esittää, että Paloaukeantien varteen varataan tontti yksityiselle päiväkotitoimijalle.

Plus Hoivakiinteistöt Oy jätti lokakuussa kunnalle varaushakemuksen tontista, joka sijaitsee Ylämyllyn kasarmikoulua vastapäätä Jyrissä. Yritys kertoi, että se suunnittelee päiväkodin rakentamista noin 75 lapselle.
Tontti on kooltaan 4314 neliötä, joten sen hinnaksi muodostuisi 86 280 euroa. Vuokra-aika olisi 30 vuotta, joten vuosivuokra olisi 5752 euroa. Kunta ei sitoudu tällä päätöksellä ostamaan päiväkotipalveluja yritykseltä.
Lautakunta esittää varauksen tekemistä hallitukselle ja valtuustolle. Varausmaksu on suoritettava kuukauden sisällä ja vuokrasopimus on allekirjoitettava puolen vuoden sisällä valtuuston päätöksen tulosta lainvoimaiseksi.

Vastaa