Liperin kunnanhallitus äänesti yläkouluhankkeesta

Maanantaina kokoontunut Liperin kunnanhallitus äänesti talousarvion käsittelyn yhteydessä, että yläkoulua peruskorjataan.

Kunnanjohtajan päätösehdotus oli hyväksyä talousarvio, joka sisälsi Liperin koulukeskuksen peruskorjauksen tai uudishankkeen ja siihen varatun 10 miljoonaa euroa. Alkuperäinen esitys voitti äänestyksessä 5–4.

Heikki Kontkanen (kesk.) esitti, että talousarvioon vaihdetaan uuden yläkoulun rakentaminen Ylämyllylle. Lisäksi talousarvioon olisi tullut kirjaus kirkonkylän alakoulun peruskorjaamisesta. Ensi vuonna asiaa olisi suunniteltu ja toteuttaminen olisi ajoittunut vuosille 2019–2022.

Kontkasen esityksen puolella olivat hänen lisäkseen Sanna Parkkinen (sdp.), Piritta Kärki (tul.) ja Juhani Kummunmäki (tul.).

Kunnanjohtajan esityksen puolesta äänestivät Mira Karjalainen (kesk.), Tero Kuittinen (sdp.), Tuula Pakarinen (sdp.), Jorma Pitkänen (kesk.) ja Juha Kosonen (kok.).

Vastaa