Kausi-influenssarokotukset marraskuussa

Influenssakausi lähestyy, joten rokotuspäivät pyörähtävät Siun soten alueella käyntiin marraskuussa. Suojan syntyminen kestää noin kaksi viikkoa.

Rääkkylässä ensimmäinen rokotuspäivä on 7. marraskuuta. Liperin terveyskeskukseen, sekä Ylämyllyn ja Viinijärven neuvoloihin kausi-influenssarokotuksen voi tulla ottamaan ilman ajanvarausta tiettyinä päivinä viikosta 46 alkaen.
Mikäli ennalta ilmoitetut rokotusajat eivät käy, voi ajankohdan sopia verkkoajanvarauksen kautta. Oppilaat rokotetaan kouluissa, kun asiasta on sovittu perheen kanssa.
Maksuttoman kausi-influenssapiikin saavat henkilöt, joille sairastuminen on tavallista vaarallisempaa. Tähän ryhmään kuuluvat muun muassa raskaana olevat, 65-vuotta täyttäneet, 6–35 kuukauden ikäiset lapset sekä sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat kuten astmaatikot ja diabeetikot. Lisäksi rokotusta suositellaan edellä mainittujen henkilöiden lähipiirille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle.
Influenssarokotetta on päivitetty hieman edellisvuoteen verrattuna.
Samalla reissulla on mahdollista saada myös omakustanteinen rokote pneumokokkia vastaan. Siun sote lähettää influenssaan ja pneumokokkiin liittyvät terveystiedotteet alueensa 50 vuotta täyttäneille asukkaille.

Juttua päivitetty keskiviikkona klo 11.40 suojan muodostumisajalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *