Junaliikenteen jatkumista puolustetaan

Maakuntaliitto paiskii tänä vuonna töitä henkilöjunaliikenteen jatkumiseksi väleillä Joensuu-Varkaus sekä Joensuu-Lieksa-Nurmes. Liikenne uhkaa loppua joulukuussa 2017.

Kärkihankkeisiin lukeutuu valtatie 23:n parantaminen kokonaisuudessa Varkaudesta Viinijärvelle. Hankkeista halutaan kiirehtiä myös valtatie 9:n eli Kuopiontien remonttia Viinijärven ja Riistavedellä sijaitsevan Vartialan välillä.
Joensuun-Liperin lentoliikenteen palvelutason parantaminen on maakunnan edunvalvonnan kestoteema. Lisäksi maakuntaliitto haluaa nostaa esille sisävesiliikenteen ja kannattaakin Saimaan kanavan sulkujen pidentämistä 12 metrillä.
Pohjois-Karjalan maakuntahallitus hyväksyi alkuviikosta Vaikuttamisen kärjet 2018 –asiakirjan. Kärkihankkeisiin lukeutuu muun muassa maakunnan bioteollisuusinvestoinnit, Joensuun ratapihahankkeen käynnistyminen sekä tuomioistuinviraston perustaminen Joensuuhun.

Jaa:Share on Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *