Viherkasteella tulipalo

Länsi-Karjalan Energiaosuuskunnan hakelaitoksen lämpökontti Ylämyllyllä oli varhain aamulla tulessa Viherkaste Oy:n työntekijöiden saapuessa töihin puutarhalle. Päivystävän palomestarin Jukka Saarelaisen mukaan palon arvioitu syttymissyy on niin sanottu takatuli, eli tuli on levinnyt polttolaitteistolta ruuvikuljetinta pitkin hakevarastoon kaksikerroksisessa hakekeskuksessa.

– Tuli eteni väärään suuntaan, kuvaa Saarelainen.
Maanantaiaamupäivän aikana hakesiilossa tapahtunut palo on saatu sammutettua, ja siilo pitää seuraavaksi saada tyhjäksi.
Yrittäjä Erkki Nylund Viherkasteelta kertoo, että palo ei vaikuttanut Välikankaalla sijaitsevan puutarhan toimintaan.
– Onneksi meillä on useampi lämpöjärjestelmä, joten kaikki jatkuu normaalisti. Toki siivoustöitä hakevarastossa on, sillä katto on vaurioitunut.
Nylund korostaa hyvää suunnittelua, mikä tässäkin tapauksessa auttoi riskien ehkäisyä. Hakelaitos kärsi huomattavia savu-, kosteus- ja rakennevaurioita, mutta tuli ei päässyt leviämään muualle eivätkä viereiset rakennukset olleet vaarassa. Myöskään henkilövahinkoja palosta ei aiheutunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *