Moottorikelkalla murtovarkaisiin

Liperin kirkonkylän kupeessa murtauduttiin omakotitaloon viikko sitten perjantaina. Siikasaaren Ristiniemessä sijaitsevaan taloon murtauduttiin asukkaiden ollessa töissä, asunnosta anastettiin muun muassa aseita ja viihde-elektroniikkaa.

Tekijä liikkui moottorikelkalla, jonka hän oli varastanut Joensuusta päivää aiemmin. Hän oli ajanut kelkalla useita kymmeniä kilometrejä rikospaikalle. Talon pihaan jäi kelkan jäljet ja tekijä tallentui talon valvontakameroihin.

Kun poliisi oli rikospaikalla tekemässä tutkintaa, talon pihaa lähestyi auto. Ajoneuvosta tavattiin kaksi miestä sekä talosta anastettua tavaraa. Poliisi epäilee miesten saapuneen hakemaan lisää tavaraa, jota ei moottorikelkalla onnistunut kuljettaa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi tiistaina joensuulaisen 34-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä varkaudesta.

Sosiaalisessa mediassa murrosta liikkui viikonlopun aikaan monenmoista tietoa ja huhupuheita. Asiaa tutkineen rikoskomisario Kimmo Wetterstrandin mukaan poliisi ei epäile rosmojen käyneen muissa alueen kiinteistöissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *