Työttömyys lisääntyi

Liperissä työttömien määrä lisääntyi joulukuussa huomattavasti, 714:stä 800 henkilöön. Kasvua oli myös muissa kunnissa, joten Liperi säilyi Kontiolahden jälkeen tilastokakkosena 13,9 prosentin työttömyydellä.

Liperissä pitkäaikaistyöttömiä oli 223, mikä yli neljännes hakijoista. Kunnat joutuvat pulittamaan pitkäaikaistyöttömistä ison potin niin sanottuja sakkomaksuja.
Rääkkylässä työttömien työnhakijoiden määrä lisääntyi 13 henkilöllä, mutta pitäjässä oli Keski-Karjalan pienin työttömyysprosentti, 17,2.
Vuoden lopussa työttömänä olleista 164 rääkkyläläisestä 95 on yli 50-vuotiaita.
Maakunnan tasolla työttömien työntekijöiden määrä on vähentynyt vuoden takaiseen verrattuna. Pohjois-Karjalan työttömyysaste oli joulukuussa 18,3 prosenttia, kun taas koko maassa työttömiä oli 13,6 prosenttia työvoimasta.

Vastaa