18-vuotias liperiläismies kaahasi kahtasataa uudenvuodenyönä

Liperiläinen 18-vuotias mies törttöili liikenteessä uudenvuodenyönä. Hän ajoi Imatrantiellä Joensuussa pahimmillaan 198 km/h, suurimman sallitun nopeuden ollessa 80 km/h.

Poliisipartio mittasi Imatran suuntaan kiitäneen henkilöauton nopeudeksi 169 km/h. Poliisipartio ei heti päässyt kääntymään auton perään ajokaistojen välissä olevien kaiteiden takia. Jonkin ajan kuluttua samainen ajoneuvo tuli partiota vastaan Reijolan kohdalla. Partio kääntyi auton perään ja mittasi sille 800 metrin matkalle keskinopeudeksi 198 km/h. Imatrantiellä Ilomantsintien rampin kohdalla toinen poliisipartio mittasi autolle tutkalla nopeudeksi 192 km/h.

Poliisipartio näytti autolle pysäytysvaloa Ilomantsintien rampin jälkeen mutta auto ei hiljentänyt vauhtia, vaan jatkoi kovalla nopeudella Käpykankaan rampille. Siellä se kääntyi oikealle Kuurnankadulle yrittäen päästä poliisia karkuun kovalla nopeudella. Auto viimein pysähtyi Kuurnankadulla Vianorin luokse.

Kuljettajalla oli kyydissä neljä alaikäistä matkustajaa. Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä liikennerikkomuksena.

Rattijuoppoja liikenteessä Liperissä ja Rääkkylässä

Myös liperiläisen 24-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen uudenvuodenyönä. Hän autoili henkilöautolla Liperissä Koprasärkäntiellä sunnuntaiaamuna hieman kello 4:n jälkeen. Hän karautti autollaan lumipenkkaan ja poistui paikalta. Poliisi tapasi hänet lähistöltä. Hän puhalsi alkometriin 1,76 o/oo; asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Rääkkyläläisen 26-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä haitantekoon virkamiehelle. Mies oli liikkeellä Hammaslahdentiellä Joensuussa lauantaina noin kello 21.

Poliisipartio löysi ojaan ajetun henkilöauton Hammaslahdentietä; auton kuljettaja käveli hetken päästä partiota vastaan.

Kuljettajalle tehty puhalluskoe antoi tuloksen 0,95 o/oo, ja myös huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Kuljettajalla ei ollut henkilöauton kuljettamiseen oikeuttavaa ajo-oikeutta. Keskussairaalassa verikoetta otettaessa hän yritti estää toimenpiteen suorittamisen voimakkaasti vastaan haraamalla.

Vastaa