Tuloveroprosentti ennallaan

Liperin kunnanhallitus esittää valtuustolle tuloveroprosentin säilyttämistä ennallaan vuodella 2017. Tuloveroprosentti olisi silloin 21,50.

Suomen hallitus on sen sijaan muuttamassa kiinteistöveroprosenttien ala- ja ylärajojen vaihteluväliä. Esitys on tulossa voimaan marraskuussa ja tällä perusteella Liperin pitäisi korottaa yleistä kiinteistöveroprosenttia uuteen alarajaan.

Hallituksen kaavailema alaraja on 0,93 prosenttia, kun Liperin nykyinen yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,85. Kunnanhallitus esittää luvuksi 0,93, jos hallituksen esitys tulee hyväksytyksi. Muuten yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,86.

Vakituisen asunnon kiinteistöveroprosentti ja muiden asuntojen kiinteistöveroprosentti ovat säilymässä nykyisellä tasolla. Prosentit ovat 0,50 ja 1,00 myös ensi vuonna.

Vastaa