Hallitus pyytää valituksen hylkäämistä

Rääkkylän kunnanhallitus pyytää, että Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäisi Jouko Päivisen (sd.) tekemän valituksen.

Päivisen mukaan yhdistymishallituksen kokoonpano ei ole tasa-arvolain mukainen. Lisäksi hän toteaa, että SDP on jäänyt ilman edustajaa samaisessa hallituksessa.

Kunnanhallituksen kanta asiaan on, ettei yhdistymishallituksen kaltaisissa lyhytaikaisissa työryhmissä tarvitsee noudattaa tasa-arvosäännöksiä. Toisaalta hallituksessa on kahdeksan naista ja yhtä monta miestä, joten kokoonpano on tasa-arvon toteutumisen kannalta hyvä.

Edelleen Rääkkylän kunnanhallitus toteaa hallinto-oikeudelle osoitetussa lausunnossaan, ettei SDP ole jäänyt ilman edustajaa: kunnanvaltuusto valitsi yhdistymishallitukseen puolueen edustajaksi Marjukka Konttinen-Lappalaisen, joka on ollut SDP:n jäsen vuodesta 1986 lähtien.

Vastaa