Kirkonkellot soivat Aleppolle

Evankelisluterilaisten seurakuntien kirkonkellot ympäri Suomen ovat alkaneet soida Syyrian Aleppon uhreille. Iltapäivisin kello 17 soivat saattokellot kuvaavat hankkeen käynnistäneen Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherran Teemu Laajasalon mukaan Aleppossa sotarikoksen takia käytäviä jatkuvia hautajaisia.

Kellot soivat yleensä hautajaisissa ruumista kirkosta ulos kannettaessa. Näillä osaa ottavilla soitoilla halutaan osoittaa myötätuntoa Aleppon uhreille YK:n päivään eli 24. lokakuuta saakka, joka on myös rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä.

Liperissä evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkoherra Jari Uimonen kertoo seurakunnassa suhtauduttavan myönteisesti hankkeeseen, ja kellojen soittamista harkitaan asian tärkeyden vuoksi.

Vastaa