Sota-ajan muistoilla kilvoitellaan

Suomen Maakuntakirjailijat ry järjestää muistitietoon perustuvan kirjoituskilpailun Sotilaan lapsi. Kilpailuaika alkoi Aleksis Kiven päivänä ja jatkuu Kalevalan päivään eli helmikuun viimeiseen päivään asti.

Kilpailun ajatuksena on kirjata ylös muistelmansa – sota-aikana tai sen jälkeen lapsuuttaan ja nuoruuttaan eläneiden muistot ja tuntemukset. Kilpailutekstissä voi pureutua esimerkiksi siihen, miten sota näkyi kirjoittajan perheessä, lähipiirissä ja ihmisten arjessa yleensä.

Parhaat kirjoitukset palkitaan raha-, kirja- ja muilla palkinnoilla, ja niistä kootaan aikanaan antologia. Kaikki kilpailutyöt tallennetaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon tutkijoiden käyttöön, osaksi Suomen historiaa.

Kilpailun viisihenkinen tuomaristo koostuu Suomen Maakuntakirjailijat ry:n johtokunnan jäsenistä ja muista asiantuntijoista.

Vastaa