Sakkoja eläinsuojelurikoksesta

Rääkkyläläinen 66-vuotias mies on tuomittu eläinsuojelurikoksesta sakkoihin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. Sakkorangaistuksen suuruus on 50 päiväsakkoa; miehen tuloilla maksettavaa kertyy yhteensä 300 euroa.

Tuomio annettiin kuluvan viikon maanantaina.

Oikeuden mukaan mies laiminlöi koiriensa hoitoa eri tavoin: Koirilla ei ollut eläinsuojelulain edellyttämää makuupaikkaa, vaan ne joutuivat makaamaan likaisessa ja märässä maassa. Lisäksi yksi saksanpaimenkoira kärsi kroonisesta korvatulehduksesta, saamatta siihen asianmukaista hoitoa.

Rääkkyläläismiehen tiluksille tehtiin viime syksyn ja alkutalven aikana kaikkiaan kolme eläinsuojelutarkastusta. Mies velvoitettiin useampaan otteeseen järjestämään koirilleen asianmukaiset elinolosuhteet – tämä ei kuitenkaan noudattanut määräyksiä kuin osittain.

Vastaa