Liikuntapaikat tekniselle

Liperin kunnan organisoitumista on valmisteltu useissa seminaareissa vuoden aikana, mutta joitain kipupisteitä viitoitukseen on vielä jäänyt. Liperin kunnanhallitus linjasi maanantaina äänestyksen jälkeen, että liikuntapaikkojen hoito organisoidaan ensi vuonna elinvoimapalveluista käsin.

Virkamiehet, asian valmistelijana toiminut talousjohtaja, esittelijänä ollut kunnanjohtaja sekä vapaa-aikasihteeri, olisivat jättäneet liikuntapaikat, uimarannat ja leikkipaikat nykyisen vapaa-aikatoimen mukana hyvinvointipalveluihin. Samaan pakettiin olisi siirretty tekniseltä osastolta puistoalueiden hoito.
Ideana oli, että työllisyysyksikkö olisi aiempaa vahvemmin mukana yleisten alueiden hoidossa. Teknisellä osastolla ei ole henkilöstöä puistojen hoitoon.
Juhani Kummunmäki (ps.) esitti, että liikuntapaikat, uimarannat, leikkipaikat ja puistoalueet siirretään elinvoimapalveluihin ja samalla kentänhoitajat siirtyvät pois vapaa-aikatoimesta. Kummunmäen 8–1 voittaneen esityksen takana olivat Tero Kuittinen (sdp.), Piritta Kärki (ps.), Juha Kosonen (kok.), Marja-Leena Kivivuori (sdp.), Pauli Hakulinen (kesk.), Piia Sormunen (kesk.) ja Kirsi Koppinen (kesk.). Alkuperäistä esitystä kannatti vain Jorma Pitkänen (kesk.).

Vastaa