Perhehoidon palkkioita korotettiin

Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta vahvisti uuden lain mukaiset perhehoidon palkkiot. Vähimmäispalkkio nousi heinäkuun alussa aiemmasta 691,25 eurosta 775 euroon. Korotettu hoitopalkkio on 857,80 euroa.

Perhehoitajille tuli myös oikeus vähintään kahteen vapaaseen vuorokauteen kuukaudessa aiemman yhden sijaan. Mikäli hoitaja vastaa itse vapaiden järjestämisestä hänelle maksetaan 64,60 euroa kuukaudessa.
Päätoimisella perhehoitajalla on oikeus hyvinvointi- ja terveystarkastukseen joka toinen vuosi.
Lakimuutos tuo Liperin lastensuojeluun loppuvuoden aikana noin 4000 euron lisäkustannukset.
Lautakunta merkitsi tiedokseen heinäkuun lopun taloudellisen tilanteen. Toiminta on toteutunut ajankohtaan nähden suunnitellusti. Ylitysuhkia on lastensuojelun avohuollon ja huostaanoton sijoitusten sekä mielenterveyskuntoutujien asumispalvelujen ja päihdelaitoskuntoutuksen palveluissa.
Liperissä ei ole vahvistettu kehitysvammaisten omaishoidon palvelusetelituottajan kriteereitä. Niinpä lautakunta hylkäsi Hovikumpu Oy:n hakemuksen päästä tuottajaksi.

Vastaa