Vedenpinta laskee Orivesi-Pyhäselällä

Pohjois-Karjalassa ropisi heinäkuussa vettä poikkeuksellisen runsaasti. Sademäärä oli 120 millimetriä, kun kuussa saadaan keskimäärin vettä 77 millimetriä. Ely-keskuksen mukaan sateet ovat kuitenkin olleet hyvin kuuroluonteisia, minkä vuoksi määrissä on suuria paikkakohtaisia eroja.

Maakunnan järvien vedenkorkeudet vaihtelivat heinäkuun lopussa keskitason molemmin puolin. Orivesi-Pyhäselän vedenpinta pysytteli lähes koko heinäkuun samalla tasolla, mutta elokuun vaihteessa vedenkorkeus oli Arvinsalmen asteikon mukaan 23 senttimetriä ajankohdan normaalitasoa ylempänä. Suomen ympäristökeskuksessa laaditun ennusteen mukaan Orivesi-Pyhäselän vedenkorkeus laskee noin 5 senttiä elokuun aikana.

Järvien pintaveden lämpötilat pysyttelivät koko heinäkuun ajankohdan keskiarvoa korkeammalla. Pyhäselän pintavesi oli heinäkuun 31. päivänä 20,8 asteista ja Pielisen pintavesi 23,2 asteista. Tämän päivän lukemat ovat vastaavasti Pyhäselällä 20 astetta ja Pielisellä 21,2 astetta. Pyhäselän pintavesi on asteen ja Pielisen kaksi astetta tavanomaista lämpimämpää.

Vastaa