Roukalahdella rainataan jälleen

Roukalahden kesäteatterilla järjestetään viikonloppuna neljäs RoukaRaina-elokuvatapahtuma. Perjantai-iltana esitetään Raimo Niemen ohjaama ja koko perheelle sopiva filmi Poika ja ilves. Lauantai-illan rainana puolestaan Aleksi Mäkelän Esa ja Vesa – auringonlaskun ratsastajat.

Muiden muassa molempien elokuvien ohjaajat ovat myös lupautuneet tapahtuman tähtivieraiksi.

Luvassa on kertomuksia kyseisten filmien luomisprosessista sekä elokuva-alasta yleensä. Eläinten ja nuorison kanssa paljon työskennelleen Niemen muihin töihin kuuluvat esimerkiksi tuotannot Suden arvoitus, Roskisprinssi ja tv-sarjaklassikko Susikoira Roi. Nuoremman polven ohjaaja Aleksi Mäkelä sen sijaan on tunnettu muun muassa Matti- ja Vares-elokuvistaan.

Tapahtumaa isännöi tuttuun tapaan näyttelijä-ohjaaja Hannu Virolainen, kun taas vieraiden haastatteluista vastaa ohjaaja Markku Pölönen.

 

 

Vastaa