Parikymmentä sonnia karkuteillä Liperissä

Autoilijoita kehotetaan ajamaan varovasti Liperintiellä, Ylämyllyn ja Liperin kirkonkylän välillä. Salokylän koulun ja Puromäentien väliselle alueelle on jopa asennettu tilapäinen viidenkympin nopeusrajoitus, jota tielläliikkujien on syytä noudattaa. Syynä tähän ovat karkuteillä olevat sonnit, jotka saattavat toikkaroida maantiellä.

Puromäkeläisestä maatalosta karkasi eilen torstaina 21 nuorta sonnia. Talonväki, pelastuslaitos ja joukko vapaaehtoisia koetti ottaa sonnit kiinni saartamalla ne, mutta yritys ei tuottanut tulosta. Sonnit kun ovat säikkyjä, eivätkä päästä ihmisiä lähelleen. Sonnit katosivat tiheään metsikköön, jakautuen pariin kolmeen ryhmään.

Eläinten kiinniottoa yritetään myöhemmin uudelleen, toivottavasti paremmalla menestyksellä.

 

Vastaa