Karhuja ei kaadeta Liperissä

Pohjois-Karjalan alueelle on myönnetty yhteensä 47 poikkeuslupaa karhun metsästykseen, siis 17 enemmän kuin edellisvuonna. Keski-Karjalan alueelle, johon Rääkkylä kuuluu, kaatolupia tuli yhdeksän.

Liperin ja Outokummun muodostamalle alueelle lupia ei heltynyt. Suomen riistakeskus ei katsonut myöntämiselle olevan perusteita, sillä Luonnonvarakeskus ei vahvistanut alueella yhtään pentuehavaintoa.
Liperin riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Kirsi Ainolan mukaan on harmillista, että pentuehavaintoja ei saatu kasaan riittävästi.
– Edelliseltä kesältä ihmisille jäi kuitenkin kuva, että karhuja on. Havaintoja oli paljon ja myös töllöntöitä. Ne esimerkiksi rikkoivat supiloukkuja, Ainola kertoo.
Hänen mukaansa havaintoja on tullut eri puolilla Liperiä, ei pelkästään Leppälahdelta ja Kaatamosta. Ainola toivoo, että tänä vuonna ihmiset ilmoittaisivat kaikista pedoista riistanhoitoyhdistykselle aktiivisesti.
– Aina se auttaa kannan oikean koon määrittelemisessä. Tietysti kaikki eivät haluakaan karhusta ilmoitella, jos yhteiselo ei aiheuta ongelmia, Ainola toteaa.
Edellisen kerran Liperissä kaatui karhu vuonna 2014.

Vastaa