Kesä sulkee vuodeosaston

Rääkkylän vuodeosasto suljetaan heinäkuussa reilun kolmen viikon ajaksi. Sulun aikana rääkkyläläiset akuuttia hoitoa vaativat potilaat sijoitetaan Tohmajärven vuodeosastolle.

Vuodeosastolla normaalisti tehtävät hoitotoimenpiteet, kuten haavahoidot, järjestetään sulun aikana terveyskeskuksella tai Pihlajakodilla.
Attendon osastonhoitaja Sirkka Hämäläinen kertoo, että vuodeosastolla on ollut tällä viikolla vain kahdeksan potilasta. Heistä valtaosa kotiutunee ennen kesäsulun alkamista.
Lähes kaikki Rääkkylän vuodeosaston työntekijät ovat heinäkuussa lomalla. Pitäjään on ollut aiemmin hankala löytää kesäloman tuuraajia.

Paikkamäärä pienentyi

Rääkkylän kunta neuvotteli Attendon kanssa säästötoimista, joiden tavoitteena oli vähentää vuodeosaston paikkamäärää kahteentoista. Viime vuosina vuodeosastolla on hoidettu keskimäärin 15 potilasta kerrallaan.
– Paikkamäärää on onnistuttu pienentämään, kun joitain potilaita on siirretty hoitokoteihin. Lisäksi omaishoitajien vapaapäivinä hoidettavat ovat asuneet Virsussa vuodeosaston sijaan, Hämäläinen kertoo.
Myös pitkäaikaissairaiden lukumäärä vuodeosastolla on vähentynyt.

Vastaa