Liperiläismiestä epäillään murhan yrityksestä

Liperiläistä 21-vuotiasta miestä epäillään murhan yrityksestä; samaisesta teosta on epäiltynä myös kaksi vuotta vanhempi joensuulaismies.

Mainittuun rikokseen johtanut tapahtumasarja sai alkunsa kun poliisipartio sai tehtäväkseen mennä selvittämään Vapaudenpuistossa Joensuussa sattunutta pahoinpitelyä. Partio tapasi pahoinpitelystä epäillyt kaksi miestä kävelykadulta Kauppakadun ja Siltakadun risteyksessä. Tuolloin miehet hyökkäsivät poliisipartiota kohden teräaseiden kanssa.

Toinen miehistä yritti lyödä poliisia puukolla, mutta tämä onnistui väistämään iskun. Toinen miehistä uhkasi virkavallan edustajia miekalla ja löikin miekkansa poliisiauton tuulilasiin ja konepeltiin.

Poliisit saivat miehet hallintaansa oc-sumuttimen avulla.

Tapausta tutkitaan paitsi murhan yrityksenä, myös vahingontekona.

Vastaa