Työttömien määrä väheni

Liperissä on entiseen malliin maakunnan toiseksi paras työllisyystilanne. Liperiläisestä työvoimasta 13,1 prosenttia oli työttömänä maaliskuun lopussa. Kontiolahdella tilanne oli lähes prosenttiyksikön parempi muiden kuntien tullessa kaukana perässä.

Liperin tilanne on parantunut helmikuulta, sillä työttömiä oli nyt 38 vähemmän.
Rääkkylässä työtä vailla oli 18,6 prosenttia työvoimasta. Helmikuussa tilanne oli hieman huonompi.
Pohjois-Karjalan työttömyysprosentti oli maaliskuun lopussa 17,3. Työttömiä on hieman enemmän kuin vuotta aiemmin, mutta vähemmän kuin helmikuussa. Pitkäaikaistyöttömien määrä on ollut jo pitkään kasvusuunnassa.
Maaliskuun lopussa Liperissä oli lähes 150 työpaikkaa avoimena kesätyöhakujen vuoksi. Nyt huhtikuun lopulla mol.fi-palvelun perusteella Liperissä on 12 ja Rääkkylässä seitsemän avointa työpaikkaa, joissa etsitään muun muassa hoitajia, opettajia ja autonkuljettajia.

Vastaa