Silvennoinen Liperin ääniharava

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan edustajistoon on valittu Liperistä neljä jäsentä: Ilkka Hyttinen, Maija Silvennoinen, Piritta Kärki ja Satu Melkko. Rääkkylästä edustajistoon tiensä raivasi oravisalolainen Raili Makkonen. Kaikki liperiläiset ovat uusia edustajia, Makkonen on jo konkari osuuskaupan hallinnossa.

Liperin ääniharava oli Maija Silvennoinen, joka saalisti 402 ääntä. Ilkka Hyttinen nousi vertausluvullaan korkealle, sillä hän oli koko vaalien äänikuningattaren ilomantsilaisen Sallamari Kurjen kanssa samalla listalla. Hyttisen oma äänimäärä oli 281. Melkko sai 194 ääntä, Makkonen keräsi 152 jäseneltä kannatuksen ja Kärkeä äänesti 122 osuuskauppalaista.
Vaaleissa annettiin ääniä ennätyksellisen paljon, 23 960 kappaletta. Äänestysaktiivisuus oli 33,1 prosenttia, joka on suunnilleen sama kuin neljä vuotta aiemmin.
Edustajistoon valittiin 40 jäsentä, joista 19 on Joensuun ulkopuoliselta äänestysalueelta.

Vastaa