Onnen Kaupassa avajaiset

Johanna Ahlholmilla ja Tellervo Pakarisella on syytä hymyyn; Onnen Kauppaa valmistellut kaksikko sai jo avajaispäivänä todeta tuottajamyymälälle olevan kysyntää Rääkkylässä.

Yhteistoimintamyymälä Onnen Kauppa tarjoaa parinkymmenen rääkkyläläisen yrityksen valmistamia tuotteita.

Tiistaina virastotalolle, Kihaustoimiston naapuriin avattuun puotiin ostajat ilmaantuivat sankoin joukoin heti avajaispäivänä. Neuleet, hillot, hatut, kaulapannat, suitset, puujunat, korut, koriste-esineet ja muut kaupan olevat tuotteet on valmistettu Rääkkylässä.

Paikallisten tuotteiden myymälää on kaivattu pitäjään kauan – niin matkailijoiden kuin tuottajienkin toiveisiin pystytään nyt vastaamaan sopivan tilan löydyttyä. Veturina projektissa on Kihaus Folk, joka vuokrasi huoneiston ja vuokraa myyntitilaa edelleen muille toimijoille. Puotia on maalattu ja sisustettu talkoilla.

– Pöydät olivat varastoituna musiikkitalolle. Ne ovat kuulemma vanhan kunnantalon valtuuston käytössä olleet, kehityssihteeri Raita Joutsensaari kuvailee.

Myyntitila metreinä

Yrittäjät voivat vuokrata myyntitilaa metreittäin parinkympin kuukausihintaan, minimivuokra-aika on puoli vuotta.

– Kesälle on suunniteltu erikseen hinnoiteltavia kuukauden jaksoja sesonkituotteille, jos myyntitilaa vaan jää. Täyttä näyttää olevan jo nyt, muun muassa huovutettuja tossuja esille laittava Tellervo Pakarinen toteaa.

Tuottajat huolehtivat itse tuotteidensa hinnoittelusta ja tarjonnan riittävyydestä.

– Puoti on avoinna joulun ja kesäsesongin aikaan kuutena päivänä viikossa, Rääkkylä Folkin Johanna Ahlholm vinkkaa.

Vastaa