Värikkäät Kupilkat ja kääntyvät puukot

Syksyllä näitä saa, havunvihreitä Kupilkoja.

Juuri Saksasta kansainvälisiltä vapaa-ajan myyntimessuilta palanneella yrittäjällä Kari Kuismalla on uutisia tuomisinaan. Värilliset Kupilkat ja uusi taittuva puukkosarja ovat nähneet päivänvalon kansainvälisillä messuilla.

Liperin Mattisenlahdessa menestyvää Kupilka-sarjaa valmistava Kuisma näkee yrityksensä tulevaisuuden valoisana. Ison työn takana olleet markkinat Venäjälle ovat avautuneet ja kiinnostus luonnonkomposiitista valmistettuja retkeilytuotteita kohtaan yltää nyt Aasiaan ja Yhdysvaltoihin saakka.

– Meillä on merkittäviä yhteistyöneuvotteluja vielä tälle kesälle, ja toteutuessaan ne vahvistaisivat markkinoitamme kotimaassa, Kari Kuisma ennakoi.

Yritys julkisti Saksassa kaksi väritettyä Kupilkaa, havunvihreän ja karpalonpunaisen. Perinteinen malli säilyy rinnalla. Uudet värit kattavat koko tuotesarjan.

Taittopuukko tulee markkinoille sekä isoteräisenä yleispuukkona että pienempänä metsästyspuukkona. Sille on haettu patenttia.

– Suunnittelussa on keskitytty käytettävyyteen ja soveltuvuuteen myös lahjaesineeksi.

Uudet Kupilkan kuosit ja puukot ehtivät markkinoille syksyksi. Tuotteet on suunnitellut Heikki Koivurova ja puukon terät valmistetaan puukkopitäjässä Kauhavalla Laurin Metallissa.

Kuisman yritys on osallistunut tänä vuonna jo viiteen messutapahtumaan maailmalla. Tuotteita on esitelty USA:ssa, Venäjällä (Moskova), Hollannissa, Kiinassa ja nyt Saksassa. Friedrichshafenin messuilla esimerkiksi oli 900 näytteilleasettajaa sekä 21000 jälleenmyyjien ja 1000 median edustajaa.

Vastaa