Putkea maahan Salokylässä

Viemäriputken asennustyöt ovat parhaillaan käynnissä Salokylän Kalstilassa.

Viemäriverkostoon kannattaa liittyä vesihuoltohankkeen ollessa vielä käynnissä. Mattimyöhäiset maksavat enemmän.

Viemäriputkea maahan kaivavat koneet jylläävät parhaillaan Salokylän Kalstilassa. Honkavaarantien ja Kurenvaarantien varressa runkovesiputket ovat jo maan povessa, ja lähiaikoina aloitetaan kiinteistöpumppujen urakointi.

– Verkostoon ehtii liittymään niin kauan, kuin koneet ovat menneet ohi, kehottaa Liperin itäisen vesiosuuskunnan varapuheenjohtaja Jari Vänskä.

Keskimäärin liittymiselle on tullut taloutta kohden hintaa 7000 – 9000 euroa. Tilaisuus kannattaa hyödyntää, sillä hankkeen päätyttyä hintalapusta on luvassa mattimyöhäisille huomattavasti suolaisempi.
Salokylän alueella verkostoon on liittymässä tällä hetkellä 115 taloutta.

Toimivaa yhteistyötä

Parhaillaan projektissa on meneillään toinen ja viimeinen vaihe, jonka yhteydessä viemäriverkko vedetään Salokylän ydin- ja reuna-alueille.

– Mattisenlahti ja Puromäki alkavat olla jo melkein valmiita. Siellä tuli muutama viime hetken liittyjä lisää, ja oikeastaan sen takia projekti on sielläkin vielä käynnissä, Vänskä toteaa.

Kokonaisuudessaan vesihuoltohankkeen pitäisi olla valmis ja putkien maassa vuoden 2015 kesäkuun loppuun mennessä. Viimeisenä urakassa ovat vuorossa Riihilammen ja Nivan alueet.

– Alun perin nämä oli tarkoitus hoitaa projektin niin sanotussa kolmannessa vaiheessa. Uutta kilpailutusta ei kuitenkaan katsottu tarpeelliseksi, joten kahdella vaiheella mennään, Vänskä kertoo.

Kaiken kaikkiaan projekti on sujunut hyvin. Erityisesti maanomistajat ja paikalliset asukkaat ansaitsevat Vänskän mukaan kunniamaininnan erinomaisesti sujuneesta yhteispelistä.

Kommentit

  1. Avatar Kirjoittanut Marko

Vastaa