Kihauksessa ennätysyleisö

Tuure Kilpeiläinen vetosi Kihauksessa eri ikäisiin kuulijoihin.

Kihaus Folk -festivaalissa vieraili viikonlopun aikana nykymuotoisen tapahtuman ennätysyleisö. Maksaneita asiakkaita kaksipäiväiseen tapahtumaan saapui 2700, ja yhteensä kävijämäärä nousi 3100 henkilöön.

Jo perjantai-iltana nähtiin, että sadepilvien uhka väistyy Rääkkylän yltä ja väki löytää tiensä Kihaukseen – ennätysyleisö täytti konserttiravintolan ääriään myöten Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin keikan ajaksi.

Lauantaina kävijät jakautuivat tasaisesti koko päivälle. Illan toisistaan poikkeavina vetonauloina toimivat Sari Kaasisen, Arttu Wiskarin ja Timo Rautiaisen keikat. Ulkomaisista esiintyjistä eniten kuuntelijoita houkutti ranskalainen Plantec, kun taas unkarilainen The Bocskai Folkdance Ensemble tanssi ja tanssitti yleisöä useaan otteeseen viikonlopun aikana.

– Tänä vuonna lauantai-iltapäivällä oli tosi täyttä. Lapsiperheille oli monipuolisesti tekemistä, kuhinoita vähän joka puolella aluetta. Erityisesti kiitosta saivat esiintyjät, jotka ottivat yleisön mukaan toimintaan, Rääkkylä Folkin toiminnanjohtaja Johanna Ahlholm viittaa sirkustaiteilijaan, useisiin kansantanssijoihin ja Arttu Wiskariin.

Torimyyjiä paikalla oli myös ennätysmäärä. Tarjolla oli myös paikallisia eväitä.

– Kihauksen omissa myyntipisteissäkin pyrimme tarjoamaan mahdollisimman paljon paikallista ruokaa.

Taloudellinen tulos selviää vasta syksyllä. Kävijämäärätavoite 2 100 myytyä lippua ylittyi selvästi. Samaan aikaan saatujen avustusten määrä on laskenut selvästi edellisvuosista.

– Tosiaan kaksi kiinnitystä ensi vuodelle jo tehtiin, mutta niitä ei toki vielä paljasteta, Ahlholm myhäilee.

Kihaus viettää ensi vuonna 25-vuotisjuhliaan.

Vastaa