Kartta käteen konkarit!

Seppo Lappalainen epäilee, että Taisto Vinni ja Mikko Toivola säästelivät edellisissä kisoissa voimiaan. Tarmoa riitti nimittäin suunnistuksen jälkeen vielä painiinkin.

Jukolassa suunnistetaan perinteisesti seitsemän veljeksen hengessä, mutta tänä vuonna myös vanhojen aikojen muistoksi.

Liperin Taimesta suunnistaa tulevana viikonloppuna järjestettävään Jukolan viestiin todellinen konkarijoukkue. Vuoden 1974 Puumalan Pistohiekan -pidetyissä kisoissa debytoineet Taisto Vinni, Jouni Hyttinen, Vesa Haarala ja Seppo Lappalainen lähtevät Kuopion Vehmersalmelle 40 vuoden tauon jälkeen päät pystyssä. Seitsemän henkisen joukkueen loput edustajat on koottu Liperin Taimen muista kokeneista suunnistajista.

Tavoitteena joukkueella on, että jokainen jäsen pystyy suorittamaan osuutensa ilman haavereita. Edellisissä kisoissa joukkueen ikähaitari vaihteli 17 ja 30 vuoden välillä. Tällä kertaa suunnistajista nuorin on Hyttinen, 57, kun taas Vinni ja Haarala jakavat joukkueen vanhimman jäsenen kunniakkaan tittelin 70 ikävuodella.

Vuosia sitten

– Olin mennyt kesäkuun alussa armeijaan Pohjois-Karjalan rajavartioston sissikomppaniaan. Muutoin ei sieltä olisi niin varhain päässyt lomille, vaan Vinni soitti komppanian päällikölle, että nyt tarvitaan Lappalaisen poika juoksemaan Jukolan viestiin, muistelee Seppo Lappalainen.

Ja lomahan järjestyi. Lappalaisella on yhä tallella kisojen vanha kartta. Hänen osuutensa näyttää olleen noin kymmenen kilometriä ja 13 rastia. Sakkoa oli tullut pummeista kolme kilometriä. Lappalainen muistaa sään olleen kirkas, mutta yöllä lämpötila laski pakkasen puolelle. 411 joukkueesta liperiläiset ylsivät sijalle 290.

Kuten jo 40 vuotta sitten, ei Lappalainen ole vieläkään kirjannut loma-anomusta. Toivottavasti Vinni on soittanut tai kirjoittanut emännälle ja hoitanut asian.

Kommentit

  1. Avatar Kirjoittanut Esko Keijonen

Vastaa