Rääkkylän kunnanjohtaja jättää työnsä

Teemu Kejosen seuraaja valittaneen loppukesästä. Kuva: Päivi Lievonen

Rääkkylän kunnanjohtajana joulukuun alussa aloittanut Teemu Kejonen on ilmoittanut jättävänsä virkatehtävänsä toukokuun viimeinen päivä, jolloin hänen koeaikansa päättyy.

Viransijaisuus mukaan lukien Kejonen ehti olla Rääkkylän kipparina kahdeksan kuukauden ajan. Tuona aikana hän ei tuntenut kotiutuneensa sen enempää työhönsä kuin paikkakunnallekaan.

– En saanut kaikilta luottamushenkilöiltä tarpeeksi tukea ja ohjausta. Vasta seitsemän kuukauden jälkeen sain palautetta, että minun olisi pitänyt osallistua esimerkiksi tilaisuuksiin enemmän.

Hallituksen puheenjohtaja Harri Laasonen ei halunnut kommentoida olisiko kunta tehnyt omia ratkaisujaan Kejosen työn jatkumisen suhteen.

Urheiluyhteys jää

Kejosen mukaan pienellä paikkakunnalla ulkoapäin tullutta arvioidaan tarkalla silmällä. Lisäksi hän ei ollut kaikilta osin tyytyväinen toimintakulttuuriin – luottamushenkilöt istuvat useilla palleilla ja kyläpuheita ei aina käydä parhaassa mahdollisessa hengessä.

– Lisäksi talous on huonommassa kunnossa kuin se näytti tullessani olevan.

Yrjö-kakkoseksi hän ei pitäjään tullut.

– Jos minusta odotettiin lahkokenraalia, niin sellainen en ole. Toivottavasti kunta saa paljon hakemuksia osaavilta ja aktiivilta ihmisiltä.

Muuramen kehitysjohtajana työskennellyt mies haluaa suunnata takaisin entiseen ¬– hänen pieni poikansakin asuu Jyväskylän lähellä.

Rääkkylään Kejosella jää yksi reilun puolen vuoden aikana syntynyt yhteistyökuvio – pikajuoksija Teemu Kerosen valmentaminen.

– Osallistumme Kerosten serkkujen kanssa Itä-Suomen aluekilpailuissa pikaviestiin.

Kunnanjohtajan paikka laitetaan auki pikimmiten, kenties jo ensi maanantain valtuuston kokouksessa.

– Hakuaikaa jatkettaneen elokuulle saakka, Harri Laasonen ennakoi.

Oriveden kaavan mitoitus uusiksi

Oriveden rantaosayleiskaavan mitoitusperiaatteita ollaan rukkaamassa uusiksi Rääkkylässä. Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus esittää valtuustolle, että mitoitusta pienennetään muun muassa saimaannorpan kannalta arvokkaissa saarissa.

Viranomaisneuvotteluissa aiemmin jo useampaan kertaan käsiteltyjä ja hyväksyttyjäkin mitoitusperiaatteita ei ole katsottu hyvällä.

Irja Ihalainen (kesk.) edustaa Rääkkylän kuntaa maakunnallisen sote-hankkeen ohjausryhmässä.Rääkkylän edustajaksi nimettiin aiemmin Tapio Hämäläinen (vas.), minkä jälkeen poliittiset ryhmät sopivatkin, että paikka kuuluu keskusta-ryhmälle.

Vastaa