Suomen Biathlonille lisää tuotantotiloja

Projektipäällikkö Janne Väistö (vas.) ja yrittäjä Mika Kurvinen odottavat innolla uusien tilojen valmistumista.

Ampumahiihdon taulu- ja ratajärjestelmiä valmistava Suomen Biathlon laajentaa tuotantotilojaan Liperin Ylämyllyllä. Kuluvan vuoden aikana valmistuva halli liki kaksinkertaistaa tilat.

Suomen Biathlonin yhteydessä toimivat myös alihankintaa tekevä Myllyn Koneistus sekä laseraseita valmistava Eko-Aims.

– Laajennus tulee hyödyttämään näitä kaikkia, kertoo vuoden alusta nimitetty projektipäällikkö Janne Väistö.

– Tästä on haaveiltu jo hyvä tovi. Varsinkin korkealle tilalle on ollut kasvava tarve, lisää yrittäjä Mika Kurvinen.

Taustalla on koneistustilojen jääminen ahtaiksi. Kaikkiaan noin 1200 neliön laajennuksen myötä tulee mahdolliseksi myös uusien koneiden hankkiminen muun muassa kappaleiden viimeistelypuolelle.

– Alun perin koneistusta tarvittiin omien tuotteiden valmistuksessa. Sittemmin se on laajentunut alihankintaan, joka tukee myös omaa tuotantoa, Väistö selvittää.

Erikoistumisensa ansiosta Suomi Biathlonilla on kansainvälisesti vankka markkina-asema. Parikymmentä henkeä työllistävä yritys on tehnyt laitekauppoja 40 maahan.

– Toki maailman taloustilanne vaikuttaa myös siihen, minkä verran urheiluun investoidaan, puntaroi Väistö.

Uutuutena nettiammunta

Ilmo Kurvinen perusti Suomen Biathlonin vuonna 1979. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2005. Sen myötä Kurvinen siirtyi kokonaan yrittäjäksi niin ikään perheomisteiseen Eko-Aims-yhtiöön. Myös sen tuotanto saadaan laajennuksen myötä saman katon alle.

– Kisa on kovaa, kun kansainvälisiä tekijöitä siirtyy elektronisten aseiden suuntaan, kertoo toimitusjohtaja Kurvinen ja lisää, että tuotekehitys on alalla elinehto.

– Uutena osa-alueena meillä on kehitteillä nettiammunta. Se tarkoittaa, että eri puolilta maailmaa voidaan osallistua samaan peliin. Tähtäimen liikkeet ja osumat näkyvät reaaliajassa kaikille kisakumppaneille. Niinpä kilpailuihin osallistuminen ei enää vaadi matkustamista.

Suomen Biathlonia pitävät kiireisenä tuotannon lisäksi tulos- ja asiantuntijapalvelut, joille on niin ikään kysyntää ympäri maailmaa. Kuluvalla viikolla yritys vastaa Kontiolahden maailmancupin tulospalvelusta.

Vastaa