Väsymätön kannustaja sai tämän vuoden Antin

Hannele Mikkanen.

– Hän jaksaa käydä lukemattomissa tapahtumissa, peleissä ja muissa harrastuksissa työn ulkopuolella kannustamassa ja kiittämässä kaikenikäisiä liperiläisiä, vaikka on työssään ollut viime vuodet melkoisessa pyörityksessä. Se vahvistaa esimerkiksi pienten lasten itsetuntoa ja harrastusintoa suuresti, kun kunnanjohtaja vaivautuu katsomoon ja sen jälkeen pukuhuoneeseen kiittämään suorituksesta. Enpä ole nähnyt muiden vastaavanlaisessa asemassa olevan tekevän niin edes virka-aikana.

Muun muassa näin perusteltiin Kotiseutu-uutisten raadissa, miksi lehden tämänvuotisen Antti-patsaan ansaitsi useista hyvistä ehdokkaista saada juuri Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen. Perustelut jatkuivat:

– Hän on joka tilanteessa liperiläisyyden ja liperiläisten yrittäjien tuotteiden puolestapuhuja, uupumaton hyvään liperiläiseen yhteishenkeen kannustaja.

– Hän toimii eri toimijoiden yhteensaattajana. Moni tapahtuma tai hanke olisi aivan toisen näköinen, jos Hannele ei olisi antanut apuaan ja vinkkejään asiantuntevista tai osallistumaan lähtevistä tahoista.

– Tämäpä on mukava päätös viikolle. Tavallisesti viikon lopulla – kuten yleensäkin – tulee kritiikkiä ja kielteistä palautetta. Kiitosta hyvin harvoin ja tämä on ihan ensimmäinen kerta, kun saan tällaisen huomionosoituksen. Kiitos, kiitos, vastasi Kotiseutu-uutisten vuoden 2013 Antti-patsaan saaja Hannele Mikkanen.

– Valinta ei kohdistunut sinuun siksi, että olet toiminut kymmenen vuotta Liperin kunnanjohtajana varsin tuulisella paikalla, vaan siksi, mitä kaikkea siinä ohessa teet liperiläisten hyväksi, päätoimittaja Tarmo Nenonen mainitsi patsasta luovuttaessaan.

Yli 30 vuoden perinne

Kotiseutu-uutiset on jakanut paikallista Antti-patsaita vuodesta 1981 lähtien paria välivuotta lukuunottamatta.

Nyt Antinpäivän aattona luovutettu tunnustus oli järjestyksessä 31. Ensimmäinen saaja oli paikalliskulttuurin monitoimija ja luonnon tuntija, rehtori Lauri Karttunen. Patsas on matkannut Rääkkylään kymmenkunta kertaa, muulloin eri puolille Liperiä.

Paikallislehdet jakavat ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden julkaisijalta Antti Lizeliukselta nimensä saanutta tunnustusta sekä valtakunnan, maakunnan että paikallislehden levikkialueella.

Tämän vuoden valtakunnallisen Antin sai Levikintarkastus Oy ja maakunnallisen liperiläinen Hannu Virolainen.

Kotiseutu-uutisten valinnasta päättää vuosittain kokoontuva raati. Tänä syksynä siihen kuuluivat Liperistä Jaakko Hirvonen, Pirkko Hyvärinen, Matti Hämäläinen, Juhani Kosonen ja Jaana Tarkkonen, Rääkkylästä Raili Makkonen ja Anne Vänskä sekä lehden edustajina Tarmo Nenonen, Riitta Parkkinen ja Päivi Lievonen.

Vastaa